Θυμήσου να ζήσεις


''Θυμήσου να ζήσεις''!! Πόσο όμορφος και γεμάτος αισιοδοξία τίτλος! Ο λόγος που με ''τράβηξε'' να το ξεκινήσω το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ήταν αυτός ο τίτλος και το φόντο του, το οποίο στην ουσία ''παίζει'' με το ασπρόμαυρο και τονίζει το έντονο κόκκινο χρώμα (του πάθους). 
 Η γραφή του είναι απλή, με την χρήση υπέροχων λέξεων (και τούρκικες λέξεις που τρελαίνομαι να ακούω γύρω μου), με πολλές περιγραφές, οι οποίες δεν κουράζουν καθόλου, διότι κάνουν την πλοκή να κυλάει γρήγορα, και δεν είναι αρκετά λεπτομερείς, αν και διαθέτει λεπτομέρειες είναι από αυτές που σου τραβούν την περιέργεια και θέλεις κι άλλο, κι άλλο..(καλύτερα!) (αν ήταν κάτι κουραστικό πραγματικά θα το είχα αναφέρει, διότι οι λεπτομερείς περιγραφές μου την δίνουν άγρια στα νεύρα).Κάνει επίσης πολλές αναδρομές σε ιστορικά γεγονότα και αναλύει την τότε εποχή επί Τουρκοκρατίας και περίοδο Τρικούπη. Μαθαίνουμε μυστικά που υπήρχαν στο παρελθόν τα οποία έχουν αντίκτυπο στο τώρα και στην ζωή της ηρωίδας του μυθιστορήματος. 
 Μου άρεσε η γραφή της Συράκη, όπως επίσης και το συγκεκριμένο μυθιστόρημα (σε αρκετά σημεία έχω κλάψει, γιατί όταν αναφερόμαστε σε δυνατές αγάπες και έρωτες δεν γίνεται να μην υπάρξει δάκρυ..έτσι λιγάκι βρε παιδί μου!) αν και δεν θα το κατέτασσα στα αγαπημένα μου (πράγμα σπάνιο γιατί έχω ελάχιστα ''αγαπημένα''), οι σελίδες περνούσαν τόσο γρήγορα και όμορφα που ο χρόνος κυλούσε μπαμ μπαμ.. Τώρα που το σκέφτομαι ίσως και να το ξαναδιάβαζα! Ναι, κάποια στιγμή θα το διαβάσω σίγουρα ξανά! Αλλά μέχρι εκείνη την ώρα θα το προτείνω σε όσους με ρωτάνε τι να διαβάσουν! Σίγουρα αποτελεί μία όμορφη λύση και απάντηση στο ερώτημα αυτό. Νιώθω πώς έκανα μία εξαιρετική επιλογή που το πήρα και αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις του ''ποιοτικού'' και ''καλού'' βιβλίου!
 ''Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη όταν στη διαμάχη εισχωρεί ο έρωτας. Οι ήρωες παλεύουν, δεν κερδίζουν πάντα, αλλά θυμούνται να ζήσουν.'' 

Βαθμολογία 3,5/5 📚
Η σελίδα μου στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/1658724861025763/ 



Λίγα λόγια για την συγγραφέα..
 Η Ελένη Συράκη γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Καλλιμασιά της Χίου. Σπούδασε νηπιαγωγός στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκε σε δημόσια νηπιαγωγεία ως τη συνταξιοδότησή της. 
 Παντρεύτηκε και έζησε στην Αλεξανδρούπολη. Μοιράζει την ζωή της ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και την Χίο. Άρχισε να γράφει σε ώρες ανείπωτης μοναξιάς στο Λονδίνο. Η Χίος ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί για εκείνη σημείο αναφοράς και γλυκιά πατρίδα.
 Το '' Θυμήσου να ζήσεις'' είναι το δεύτερο της μυθιστόρημα. Προηγήθηκε ο ''Κλεμμένος χρόνος'' που θα επανακυκλοφορήσει σύντομα. 




1 σχόλιο: