Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ





 Η σκιά του ανέμου αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας ''Το κοιμητήριο των λησμονημένων βιβλίων'' του συγγραφέα Καρλου Ρουιθ Θαφον. Μία εξαιρετική πλοκή που δεν σε αφήνει λεπτό να σκεφτείς το οτιδήποτε! Ανακατεύει διάβολο, βιβλία, ρομάντζα..αλλά με περίτεχνο τρόπο χωρίς να κουράσει. Αυτό που με κούρασε όντως, είναι τα μεγάλα ονόματα που αποτελούνται από 3-4 λέξεις και κάθε φορά που αναφέρεται σε κάποιο πρόσωπο άαααντε να διαβάσεις ξανά και ξανά ολόκληρο το όνομα του! Σπάνια ενθουσιάζομαι με βιβλία ξένου συγγραφέα αλλά το συγκεκριμένο το προτείνω σε όλους..έχει μαγική ροή και ή πλοκή άριστα πλεγμένη! Στην ουσία ο πρωταγωνιστής από μικρό παιδάκι ψάχνει στοιχεία για έναν συγγραφέα που τα ίχνη του εξαφανίστηκαν όπως και τα βιβλία του... Μου άρεσε πολύ! Έχει σαν βιβλίο λεπτομέρειες, αλλά αυτό που παρατήρησα, είναι πως με κάποιο τρόπο και η παραμικρή λεπτομέρεια δεν γράφεται τυχαία..κάποιο ρόλο θα παίξει μετέπειτα στην όλη υπόθεση! Σας το προτείνω με μεγάλη χαρά φίλοι μου..

Βαθμολογία 3/5

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κρυμμένο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης βρίσκεται το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, μια λαβυρινθώδη βιβλιοθήκη με ξεχασμένους τίτλους που δεν εκδίδονται πια. Σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη οδηγείται από τον πατέρα του ο δεκάχρονος Ντανιέλ για να επιλέξει ένα βιβλίο από τα ράφια. Διαλέγει τη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ του Χουλιάν Καράξ.
Καθώς ο Ντανιέλ μεγαλώνει, διάφοροι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το εύρημά του. Μια νύχτα, ενώ περιπλανιέται στους δρόμους, τον πλησιάζει μια φιγούρα που του θυμίζει έναν ήρωα από τη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ. Ο άντρας αυτός προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα έργα του Καράξ για να τα κάψει. Αυτό που αρχίζει ως μια υπόθεση λογοτεχνικής περιέργειας εξελίσσεται σε έναν αγώνα για την ανακάλυψη της αλήθειας πίσω από τη ζωή και το θάνατο του Χουλιάν Καράξ.
Ένα βιβλίο-σταθμός, μια γοητευτική εξερεύνηση της εμμονής στη λογοτεχνία και στον έρωτα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα...
Ο ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ ΘΑΦΟΝ είναι ένας από τους πλέον διαβασμένους και αναγνωρισμένους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος στη Βαρκελώνη, ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα El principe de la niebla (Βραβείο Edebé) και ακολούθησαν τα El palacio de la medianoche και Las luces de Septiembre (συγκεντρωμένα σε έναν τόμο ως La trilogia de la niebla). Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχώτη, το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ και Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.



1 σχόλιο:

  1. Δεν το έχω διαβάσει Μαρία μου 💚,και εμένα με κουράζουν τα μεγάλα ονόματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή