Ουρανόεσσα*


«Στη Σαμοθράκη, το νησί των μυστηριακών τελετών, του όρους του Φεγγαριού, των μύθων και των δοξασιών, η μοίρα συναντάει την ιστορία, το απόκρυφο μάχεται την αναζήτηση και ο έρωτας ολοκληρώνεται μέσα από το πεπρωμένο που πολλές φορές θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο….»

 Η αλήθεια είναι πως ήδη από το εξώφυλλο του μου τράξηξε την προσοχή, καθώς όπως έχω ξαναπεί δεν διαβάζω το οπισθόφυλλο..Επομένως, όταν το πήρα στα χέρια μου, ''βούτηξα'' μεμιάς στις σελίδες του. Διένυσα ένα ταξίδι σύντομο (καθώς ναι μέσα σε λίγες ώρες το τελείωσα) μα συνάμα φανταστικό και άκρως περιπετειώδες. Σχεδόν ξημέρωνε όταν είχα φτάσει στο τέλος του, νιώθοντας μέσα μου χιλιάδες συναισθήματα να με κατακλύζουν. Η αλήθεια είναι πώς είχα καιρό να νιώσω τόσο έντονα! 
 Σ' αυτό το σημείο προβληματίστηκα και παρατήρησα ότι ο κύριος Κρομμύδας είναι ο μοναδικός συγγραφέας (μέσα στην σύγκριση μπήκαν και οι γυναίκες συγγραφείς) που σε κάθε επόμενο βιβλίο του, αποκομίζεις όλο και πιο γεμάτα και γαμάτα συναισθήματα με όλο και πιο εξαιρετική πλοκή και το κυριότερο? Δοσμένη με μαεστρία. Αυτό μου δίνει να καταλάβω πώς δουλεύει κάτι επόμενο με περισσότερη αγάπη και δεν επαναπαύεται από μία προηγούμενη επιτυχία! Μ αυτήν την διαπίστωση σαν αναγνώστρια έχω πάντα έναν καλό λόγο να περιμένω πώς και πώς το επόμενο του βήμα..Για να δούμε όμως πιο λεπτομερώς το περιεχόμενο της Ουρανόεσσας..
 Μαγικό εξώφυλλο! Υπέροχα χρώματα σε ταξιδεύουν και μόνο βλέποντας το! Άψογη δουλειά από τις εκδόσεις διόπτρα! Η πλοκή σε παρασύρει και σε κάνει να θες όλο και πιο πολύ.. Μικρά κεφάλαια που βοηθούν την ευχάριστη ανάγνωση (και δεν σε κάνουν και να βαριέσαι..βασικό)! Η γραφή είναι απλή με όμορφα τοπία και απίστευτες περιγραφές που δεν σε κουράζουν λεπτό..ίσα ίσα σε οδηγούν με όμορφο τρόπο στην εξέλιξη της πλοκής.. Γλυκές παρομοιώσεις και εικόνες βγαλμένες από παραμύθι.. Υπάρχουν εναλλαγές χρόνου δοσμένες με καταπληκτικό τρόπο χωρίς να μπερδεύουν τον αναγνώστη λεπτό. Οι ήρωες εκπληκτικοί! Το εννοώ! Τους λάτρεψα όλους έναν προς έναν! Ρομαντισμός με απόλυτη πλοκή και περιπέτεια! Δραστήριοι! 
 Τέλος, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η έμπνευση που παρέχει αυτό το μυθιστόρημα σε όσους το διάβασαν! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει έχοντας ως βάση αυτό το βιβλίο! Άπειρες ζωγραφιές, χορογραφίες, τραγούδια, κοσμήματα, όμορφα άρθρα έχουν φτιαχτεί με στόχο την ύμνηση της Ουρανόεσσας! Σας το προτείνω.. Συγχαρητήρια! 

Βαθμολογία 4/5 📚

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..
Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε. 
 Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου,ενώ έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού μεταξύ των οποίων εκείνο του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στην μέθοδο διδασκαλίας του actor studio για τέσσερα χρόνια. Συμμετείχε στα <<Χορικά>> της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και στο σινεμά. 
 Την περίοδο 2010-2012 ήταν βασικός εισηγητής της ημερίδας του ινστιτούτου πρόληψης - διατροφής και υγείας, με θέμα Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Μπαμπά μεγάλωσε με και τον Μάιο του 2013 το πρώτο του μυθιστόρημα Η ζωή που έλειπε, που ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς. Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα Ογκρέσα, από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο WISH στον Βόλο, στην κατηγορία <<συγγραφέας>>, την απονομή του οποίου πραγματοποίησε η Αλκυόνη Παπαδάκη. 
 Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών, στο ARMANI MUSICAL THEATER CENTER και στη δραματική σχολή ΠΡΟΒΑ. Το 2013-14 δίδαξε <<δημόσιο λόγο-public speech>> στη σχολή δημοσιογραφίας του ANT1. Διατηρεί καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Love Radio 97,5. Αρθρογραφεί στο infokids.gr και έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στην εφημερίδα Real News. 








9 σχόλια:

  1. Δεν το έχω διαβάσει Μαρία μου!!Δεν έχω διαβάσει καθόλου Κρομμύδα.Θα κάνω την αρχή με το Μη με λησμόνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ με αυτό ξεκίνησα και μέχρι σήμερα αποτελεί το αγαπημένο μου βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα. Όμως και η Ουρανόεσσα είναι ένα πολύ καλό μυθιστόρημα.

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο βιβλίο συμφωνώ μαζί σου και επίσης ο Κ Κρομμύδας είναι υπέροχος άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο βιβλίο συμφωνώ μαζί σου και επίσης ο Κ Κρομμύδας είναι υπέροχος άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ουρανόεσσα είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει τις ιστορικές αναφορές με τη μυθοπλασία. Χωρίζεται σε δύο μέρη, παρελθόν και παρόν. Δυνατή ιστορία που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχοντας διαβάσει πλέον όλα του τα βιβλία εκτός από το τελευταίο μπορώ να πω ότι όλα ήταν ένα κι ένα!!Αγαπημένα μου Μη με λησμόνει και Η ζωή που έλειπε!!Ογκρέσα και Ουρανόεσσα 4,5/5 για μένα.Πραγματικά η γραφή του και ο τρόπος αφήγησης είναι πολύ χαρισματικός και εθιστικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο βιβλίο! Αγαπημένος συγγραφέας ο κ.Κ.Κρομμύδας! Ευχαριστουμε παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεύω Κρομμύδα!!! Μ'αρέσουν τα βιβλία του κ μόνο που αναφέρει ότι είναι βασισμένα σε αληθινή ιστορία δε θα μπορούσα να αντισταθώ στο να τα διαβάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή